#3 dingen die niet mogen ontbreken op jouw examenfeestje!

11 mei 2016

Deze week is het weer zover, dan barst al het examengeweld los. Duizenden scholieren doen dan 3 weken lang een poging om eindelijk hun felbegeerde diploma in de wacht te slepen. Voor de één zijn examens slecht een formaliteit, voor de ander is het weken van voorbereiding en veel stress. Toch is er licht aan het einde van de tunnel, want wanneer je klaar bent met zwoegen begint dan eindelijk je welverdiende vakantie. En uiteraard zit die volgepland met …… je raad het al: examenfeestjes! Om je eigen feestje zo fantastisch mogelijk te maken vertellen we je wat er niet mag ontbreken op jouw examenfeestje!

partytent 5x8 off

Een thema

Het ijs op een fantastische manier breken op je feest kun je natuurlijk doen door er een thema aan te koppelen. Daarmee zorg je voor een leuke en ontspannen sfeer en is iedereen actief bezig met je feestje. Daarnaast ben je als het goed is geslaagd dus kan iedereen zich even helemaal uitleven. Probeer om de standaard thema’s en ga voor iets origineels. Bijvoorbeeld een dierentuin- of maffiathema. Ook een “beach” thema doet het in de zomer vaak erg goed!

feest

Bedenk iets leuks!

Om te voorkomen dat je feestjes wordt zoals alle andere feestjes kan het leuk zijn om iets bijzonders te regelen voor tijdens je feestje. Denk bijvoorbeeld aan een cocktailbar of een act met een echte vuurspuwer! Ook het inhuren van een DJ kan een goed idee zijn. Zo ben je in ieder geval verzekerd van de beste tracks en blijft de sfeer er goed in! Mocht het ontzettend warm zijn dan kan ook het plaatsen van een zwembad een goede optie zijn. Af en toe even kunnen afkoelen doet iedereen vaak wel even goed!

Vuurspuw act voor op je feestje

Een goede sfeer

Wat er natuurlijk nooit mag ontbreken is een goede sfeer. Zorg voor voldoende hapjes en drankjes, hou in de gaten dat mensen zich in de euforie van het geslaagd zijn niet trakteren op een overschot aan alcoholische versnaperingen en zorg voor een leuke gastenlijst. Vaak is het op een examenfeestje niet zo lastig om een goede sfeer te verzorgen. De meeste mensen zijn geslaagd, deze mensen zijn vaak erg blij en snakken naar een paar goede feestjes, ideaal dus!

ijskoud biertje

Mocht je verder nog op zoek zijn naar feestmaterialen of meer praktische zaken zoals: partytenten, koelkasten, barbecues, (sta)tafels of stoelen, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn de specialist op het gebied van feestjes en helpen je graag om van jouw examenfeestje iets onvergetelijks te maken.