Goed voorbereid op de Nijmeegse Winterbierdag

07 januari 2016

17 Januari is het zover: de Nijmeegse Winterbierdag. Volgens centrumnijmegen.nl wordt er nergens zoveel speciaalbier per hoofd gedronken als in Nijmegen. Wij willen dat als echte Nijmegenaren uiteraard beamen. Nu zijn er 4 cafés in Nijmegen die hier aandacht aan wijden, maar waarom doen we dat niet allemaal? Wij hebben daarom een aantal goede ingrediënten samengesteld voor een Nijmeegse Winterbierdag!

Goed, waar beginnen we als we gaan bieren? Waarschijnlijk met een kratje bier. Ohnee, het is speciaalbier, die halen we in kratten. Dat brengt ons op probleem 1: waar moeten we op zitten als we geen kratten hebben? Gewoon een goede barkruk doet zijn dienst of samen hangen aan een statafel. Zo hebben wij nog wel wat meer dingetjes die handig kunnen zijn bij een partytent. Laten we ze hieronder doornemen.

Partytent

Of je nu bij de kroeg staat of gewoon wat speciaalbiertjes wil doen met je vrienden, er komt een moment dat je buiten gaat kijken. Bijvoorbeeld om te roken of omdat de alcohol je doet vergeten dat het buiten iets kouder is. Op zichzelf geen probleem, totdat het gaat regenen. Een partytent dus, die houd je droog in je eigen tuin of buiten de kroeg. Dus die heb je nodig!

Partytent

 

Biertafel

Laten we het gelijk goed aanpakken. Als er een paar biertjes achterover gaan dan wilt het nog wel eens een wild feestje worden. Om nu te voorkomen dat jouw steigerhouten tuinmeubilair straks nog maanden naar bier ruikt, zorg je gewoon voor een biertafel. Net zo makkelijk, niet kapot te krijgen en je maakt ze ook zo weer schoon.

biertafel

 

Heater

Ja de alcohol doet de kou verdwijnen.. tot op zekere hoogte. Dus regel gewoon een heater voor jouw en je vrienden zodat het in de late uurtjes ook gewoon buiten in de kou aangenaam blijft. Je valt niemand lastig in je huis, je maakt het niet vies binnen en je kan je peuk blijven roken mocht je dit willen. Geld ook voor op het terras natuurlijk.

Heater

Koelkast

Het bier moet natuurlijk wel koud blijven. Dus een koelkast in dit rijtje spreekt voor zich. Tenzij er een pak sneeuw ligt op 17 januari. Dan kun je de biertjes daarin verstoppen.

bier, ijs, sneeuw

Barbecue

En om het geheel af te maken. Van alcohol krijgen sommige mensen honger. Daarnaast is misstaat een barbecue nooit, ook niet in de winter, geeft een barbecue warmte en is barbecueën gewoon erg lekker! Dus regel er ook maar gelijk een barbecue bij!

barbecue