Persoonlijke service
Breed assortiment
Hoge kwaliteit

Hoe organiseer je een thema feest?

Een feest organiseren is altijd erg leuk, maar kan ook veel werk zijn. Bij een themafeest moet alles tot in de puntjes geregeld zijn en het thema moet goed uitgevoerd zijn zodat de gasten zich een avond helemaal kunnen inleven. Altijd al willen weten hoe je een themafeest organiseert? Lees er dan snel meer over in onderstaand artikel!

Uitnodiging

Bij elk feest is de uitnodiging cruciaal, zeker bij een themafeest. Hierdoor kan je de gasten tijdig kenbaar maken met het thema van het feest en de verwachtingen qua kledij. Vraag altijd om een antwoord zodat je weet hoeveel gasten je kunt verwachten. Denk ook aan de locatie en het tijdstip, maak duidelijk wat voor soort feest het is en of er een +1 welkom is of niet. De uitnodiging moet het thema duidelijk maken door bijvoorbeeld een leuk gedecoreerde kaart om de gasten alvast in de stemming te brengen. Verstuur de uitnodiging minimaal 6 weken van tevoren zodat de gasten nog een oppas kunnen regelen, kunnen vrij vragen of iets kunnen verzetten.

Thema

Het kiezen van een thema kan nogal wat voeten in de aarde hebben. Denk goed na over de tijd van het feest (in de middag of avond) en de gasten (leeftijd, samenstelling etc.). Kies een thema dat zowel bij jou als de gasten past en zorg dat de feestlocatie geheel in stijl is. Bij een Halloween thema moet er gedacht worden aan spinnenwebben, pompoenen, spoken, heksen en ga zo maar door. De locatie kan tip top aangekleed worden als je hier op tijd mee begint. Bij een 70s thema is het erg leuk om discoballen en feestverlichting op te hangen, pruiken klaar te leggen en te werken met te gekke prints voor aan de muur of als tafelkleed.

Voorzieningen

Een feest organiseren is meer dan alleen de uitnodiging en het kiezen van een thema. Afhankelijk van de grootte van het feest moeten er bepaalde voorzieningen aanwezig zijn om het de gasten zo prettig mogelijk te maken. Denk aan stoelen, genoeg toilet voorzieningen, eten en drinken met genoeg keuze voor een ieder. Ook is een geluidsinstallatie onmisbaar om er een goed feestje van te maken met een mooie dansvloer. Verder kan er gedacht worden aan statafels, hierop kunnen de gasten hun drinken kwijt, kan er wat lekkers op gepresenteerd worden en kunnen zij het gesprek met elkaar aangaan terwijl ze ‘hangen’.

Begin tijdig met het organiseren van een themafeest omdat er erg veel bij komt kijken qua decoratie. De uitnodigingen moeten tijdig verstuurd worden zodat de gasten zelf genoeg tijd krijgen om diverse kleding en accessoires te kopen. Het kiezen van een thema zelf is ook niet de makkelijkste klus…er zijn namelijk zoveel mogelijkheden!

Contactgegevens

T. 024-2030214
E. Info@partytentverhuur-nijmegen.nl
Bijsterhuizen 4019 (unit 16)
6604 LW, Wijchen
KvK: 52502457
BTW: NL001763239B25